NIEUW(in)ZICHT interieurarchitectuur

NIEUW(in)ZICHT interieurarchitectuur

het concept achter NIEUW (in) ZICHT

Katja Boons is interieurarchitect en zaakvoerder van
NIEUW (in) ZICHT. Ze helpt mensen die gaan bouwen, verbouwen of hun bestaande woning willen aanpassen om een nieuw zicht en een nieuw inzicht in hun ruimte te krijgen. Dit doet ze zowel door te ontwerpen, te adviseren als door workshops te geven. In elk project gaat ze op zoek naar de juiste balans tussen een mooie vormgeving en een praktische indeling. Ze streeft naar mooie, tijdloze interieurs die passen bij de persoonlijkheid en het budget van de klant.

Jij verdient een pluim!

opruimenPosted by katja boons Tue, February 23, 2016 20:48:03
TE VEEL

Zien de kinderen van jouw vrienden er een beetje ondervoed uit? Ligt het huis van je zus er echt smerig bij? Lopen de kinderen van de buren regelmatig zomaar in hun onderbroek over de straat, omdat er niets anders is om aan te doen? Neen? Wel, bij mij ook niet!

En toch hoor ik veel mensen zeggen dat het niet lukt. Zie ik een aantal vrienden op dit moment een beetje verdrinken! Ik hoor ze - soms letterlijk, soms onbewust en tussen de regels door - zeggen dat ze het niet rond krijgen. Dat het zo druk is en allemaal wat teveel. Ook ik doe mee, ook ik voel en zeg dat het veel is: werken, kinderen, hobby's van kinderen, een huishouden...


PLUIM

Maar ondanks het feit dat het teveel is, en het allemaal niet meer gaat, doet iedereen rond mij het toch. Stuk voor stuk redden ze het, die vrienden van mij. Hun kinderen lopen netjes gekleed, zien er niet ondervoed uit en zijn beleefd en vriendelijk, hun job doen ze opperbest en in hun huizen lopen geen muizen over de tafel. Ze doen zomaar dat, waar ze van vinden dat ze het niet kunnen, elke dag weer.
Het is tijd dat daar eens wat over gezegd wordt. Ik wil daarom voor één keer mijn blog eens gebruiken om pluimen uit te delen. Lieve vrienden, lieve vriendinnen van me, ik vind het knap wat jullie allemaal doen. Echt, oprecht, ik meen het ... jullie zijn stuk voor stuk toppertjes!


vrienden van NIEUW(in)ZICHT

Vraag jij je af wat dit met jou en met interieurarchitectuur te maken heeft? Want je bezoekt deze pagina vast niet om over mijn vrienden en hun kinderen te lezen. Wel, je bent misschien mijn vriend (nog) niet, ik durf te vermoeden dat jij diezelfde pluim ook verdient. En jouw vrienden op hun beurt ook. Ik geloof dat jullie het allemaal ook heel erg druk hebben, en dat ook jullie slagen in dit drukke leven. Dus het heeft ook alles met jou te maken! Dat is alvast een NIEUW inZICHT op het feit dat je het goed doet.

En die interieurtips die je hier kwam zoeken, die zijn in deze blog gericht op dat drukke leven. Op hoe je net iets makkelijker de orde behoudt in huis.

Klaar? Here we go:

- Zorg voor optimale kasten, in elke ruimte. Als er voor alles in huis een plekje is, in een kast, dan wordt er WEL opgeruimd (of er is in elk geval geen excuus meer om het niet te doen). Die optimale kastruimte kan je bekomen door een goede inventaris te maken van wat je in welke ruimte wil opbergen. Zorg vervolgens voor kasten waar die inventaris in past. Door de leggers in je kast verstelbaar te maken, is een kast perfect aan te passen aan de inhoud, zo past ook je inventaris van over 10 jaar nog er in.

- In een keuken zijn extra kasten vaak geen optie. Extra nuttige ruimte IN de kasten meestal wel. Er zijn systemen op de markt waardoor geen hoekje kastruimte onbenut hoeft te blijven. Dat zie je onder andere op de site van het merk Orgalux.

- Wasrekjes... ik zie ze vaak in een leefruimte staan - en daar zal elke keer vast een goede reden voor zijn - maar geef toe, het is moeilijk om een opgeruimde indruk te wekken als de onderbroeken in het zicht hangen. Probeer er een logische, andere plaats voor te vinden: de wasplaats, de garage, de strijkkamer,... Vind je geen plaats om het op de vloer neer te zetten, zorg dan voor een exemplaar dat ophangt aan de muur, bv boven de wasmachine en de droogkast.

- rommelbakjes: aan deze tip wijdde ik ooit een nieuwsbrief (op deze pagina terug te vinden onder de categorie 'opruimen'). Intussen kwam ik al een aantal mensen tegen die het hadden ingevoerd. Voor wie het toen miste, een korte samenvatting:
Het rommelbakje per gezinslid: Voor ieder één mooi bakje, geïntegreerd in het interieur. In dat bakje kan je die spullen droppen die het kind 'vergat op te ruimen. Het kind kan er spullen in gooien waar hij/zij op dat moment de juiste plaats niet voor kent/ wil kennen. Bakje vol... de eigenaar ruimt op. Vindt iemand iets niet, dan zit het vast in het bakje!

- Een vaste plaats voor losse spullen. De post, de sleutels, te betalen facturen, briefjes over schooluitstappen, ... elke dag opnieuw sluipen nieuwe losse - niet direct te klasseren - elementen ons huis binnen. De enige manier om dit niet op wanorde te laten uitdraaien, is het hebben van een vaste plaats voor alles, en een dosis discipline. Een sleutelrekje, een magneetbord, een kaartenrekje, een bakjes-systeem, ... gelukkig zijn er veel mooie zaken op de markt die perfect integreerbaar zijn in je interieur. Hier alvast enkele leuke sites voor inspiratie: Flinders, nordic living, droog, ...

Vind je het moeilijk om deze tips in jouw plan te integreren? Maak dan gerust een afspraak voor een intake-gesprek. Dan kijk ik graag met je mee hoe de orde ook in jouw huis terug te brengen is, ... en wie weet worden wij ook vrienden!

  • Comments(0)//blog.nieuwinzicht.be/#post11

Wie ruimt die laatste spullen op?

opruimenPosted by katja boons Wed, August 05, 2015 16:17:31
Opruimen

“Wat liggen die botsbal en die 3 kleurpotloden hier nog te doen?” Niet altijd in die volgorde, niet altijd met dezelfde voorwerpen en niet altijd op hetzelfde geluidsniveau, maar die zin liet ik al zeer vaak door het huis klinken. En met mij, wellicht nog heel veel andere moeders. Want geef toe, een opgeruimd huis, waarvan een toevallige passant niet aan het roddelen slaat, dat willen we allemaal wel. Ook ik.


praktisch

Een praktisch interieur, dat is waar ik in elk ontwerp naar streef. Praktisch in gebruik, praktisch in circulatie, praktisch in onderhoud en dus zeker ook praktisch als het om opruimen gaat.
Met goed doordachte maatkasten kom je op dat vlak al een heel eind:
  • een vaste opbergplaats voor alles
  • op een logische locatie, daar waar je het nodig hebt
  • bereikbaar voor ieder die er gebruik van hoort te maken
… allemaal tips om het huis op orde te houden. Voeg daar vanaf dag 1 je politiepet aan toe, om je huisgenoten terecht te wijzen op fout geparkeerde schoenen, scheef hangende jassen en verdwaalde dobbelstenen en je kan echt op je 2 oren slapen.


En toch!

Bij de inrichting van ons huis was ‘de balans tussen praktisch en mooi’ ook al mijn grote streefdoel. En ik mag stellen dat ik behoorlijk tevreden ben over het resultaat: voor de meeste dingen is er een vaste plaats, in een kast, waarnaar iedereen de weg kent, dus het lukt redelijk om de orde te handhaven.
En toch….
Ken je die traktaties van verjaardagsfeestjes? En de verrassing uit een kindersurprise-ei, of die tekening waar nog net aan werd begonnen voor je ergens naartoe vertrok en die – met de 3 kleurpotloden erbij – op de tafel bleef liggen, …
Elke keer opnieuw duiken er in ons huis zaken op, waar dan toch geen vaste plaats voor blijkt te zijn, of waarvan de vaste plaats, op dat moment, in kinderogen, toch net te onbereikbaar ver weg ligt.


De oplossing

Herken je het probleem? Laat die zucht van opluchting dan maar horen, want ik heb de oplossing! Enkele maanden geleden introduceerde ik ten huize NIEUW(in)ZICHT een rommelbakje voor elk gezinslid. Geen lelijke curverbox in een hoekje, maar mooie bakjes, die geïntegreerd zijn in het interieur,.
Ik gooi er de dingen in, die ik op dat moment uit mijn gezichtsveld wil hebben, en waarvan de eigenaar niet in de buurt is.
De kinderen gooien er alles in, waar ze op dat moment geen plaats voor weten (of willen weten).
De afspraak: bakje vol, de eigenaar ruimt op.
De kleine voordelen: alles wat kwijt lijkt, ligt in het bakje en de kindersurprise- prullen hebben een tussenhalte naar de vuilnisbak.
Het grote voordeel: ook de verdwaalde spullen krijgen een vaste plaats!


Op zoek

Zelf op zoek naar mooie bakjes? Enkele leuke webshops:
Hema
Flinders
VT-wonen

Op zoek naar een praktische inrichting met een vaste plaats voor (bijna) alles:
1 leuke website: www.nieuwinzicht.be


  • Comments(1)//blog.nieuwinzicht.be/#post6