NIEUW(in)ZICHT interieurarchitectuur

NIEUW(in)ZICHT interieurarchitectuur

het concept achter NIEUW (in) ZICHT

Katja Boons is interieurarchitect en zaakvoerder van
NIEUW (in) ZICHT. Ze helpt mensen die gaan bouwen, verbouwen of hun bestaande woning willen aanpassen om een nieuw zicht en een nieuw inzicht in hun ruimte te krijgen. Dit doet ze zowel door te ontwerpen, te adviseren als door workshops te geven. In elk project gaat ze op zoek naar de juiste balans tussen een mooie vormgeving en een praktische indeling. Ze streeft naar mooie, tijdloze interieurs die passen bij de persoonlijkheid en het budget van de klant.

zeg nooit meer 'welkom' en 'sorry' in dezelfde zin

workshopsPosted by katja boons Tue, May 10, 2016 16:13:04
Sorry dat je ZO welkom bent


Excuseer

Kom binnen,
ja, sorry...

... geef je jas maar, we hebben wel nog geen kapstok.
... niet op de scheuren in de zetel letten, er moet dringend een nieuwe komen, maar ik denk dat we ook eerst nieuwe vloer gaan leggen, of misschien ook niet, ik weet het niet.
... er hangen nog peertjes aan het plafond maar we hebben echt al overal gezocht naar mooie armaturen en we weten niet wat we willen.
... niet letten op de gordijnen, die hebben we voorlopig gehangen, toen we verhuisden, we hebben nog geen tijd gemaakt om nieuwe uit te kiezen.

Ken je ze? De 'excuseer dat ik je niet in een mooier interieur kan ontvangen' verwelkomingen?
Ik hoor ze heel vaak, soms terecht, soms overbodig, maar dat er veel ongenoegen is over het interieur, dat is wel duidelijk. Hoog tijd dus om ter hulp te schieten.


Wist je dat

- je heel veel kan leren uit je bestaande interieur. Kijk goed rond naar wat je stoort, zodat je in de nieuwe versie niet dezelfde fout maakt.

- je al een eerste resultaat kan bereiken door een aantal overbodige zaken weg te halen: ongebruikte muziekinstallaties, verdorde planten, leeslampen die je nooit aan doet,...

- de hele voorbereiding voor een nieuw interieur vanuit je luie zetel kan, eigenlijk zelfs moet.

- je na die grondige voorbereiding echt niet ver en vaak moet rondrijden om een mooi en harmonieus geheel samen te stellen.

- je overbodige uitgaven en miskopen vermijdt door in de juiste volgorde te kiezen.

- je op één avond kan leren hoe je dit allemaal doet.

- deze avond niet gericht is op één bepaalde stijl, maar je wel leert om jouw persoonlijk interieur samen te stellen.

- het advies en de tips zowel toepasbaar zijn in een nieuwbouw, een verbouwing als in een bestaande ruimte die een nieuwe look krijgt.

- de voorbeelden toepasbaar zijn in elke ruimte.


De workshop waar jij, of je 'sorry-vrienden' alles leert, gaat door op donderdag 19 mei 2016, in hotel de Pits in Heusden-Zolder. Schrijf je snel in zodat je volgende keer niet meer 'sorry' hoeft te zeggen, maar gewoon 'welkom, fijn dat je er bent!'

Alle info op de website.

  • Comments(0)//blog.nieuwinzicht.be/#post15

praktisch en mooi voor IEDEREEN!

workshopsPosted by katja boons Mon, March 21, 2016 11:58:36
Veranderbaar van gedaante

Ik wou, ik was...
Het was ooit de titel van een spreekbeurt. We mochten zelf invullen wie of wat we wilden zijn. Ik vulde het in met 'veranderbaar van gedaante'. Met als grote reden dat ik snel even de meester Nederlands zou zijn, achteraan in de klas zou zitten, en een mooie 20/20 zou noteren achter mijn naam. Het werkte, de spreekbeurt eindigde met zijn klare en een beetje intimiderend, kordate stem: STOP! - BOONS - 20 - dank - volgende!


Overal

Vandaag kies ik een andere titel. Vandaag zou ik het aanvullen met 'overal'. Inderdaad, 'ik wou, ik was OVERAL'. Niet omdat ik met een onbedwingbare reismicrobe zit, wel omdat ik een doel heb. Ik wil tonen dat er voor iedereen een haalbare weg is naar een praktisch en mooi interieur. Inderdaad, voor IEDEREEN en dus OVERAL. Ook bij jou. Op dit moment begeleid ik mensen in individuele projecten naar fijner wonen en werken. Mensen die er zelf om vragen, die zien dat het, mits een NIEUW(in)ZICHT, kan voor hen en die op mij vertrouwen om dat inzicht te tonen.


Haalbare weg

Maar geef toe, het gaat traag! Het aantal mensen dat ik op jaarbasis kan begeleiden ligt niet hoog genoeg om op aanvaardbare tijd IEDEREEN te bereiken. In 2015 zette ik daarom de eerste stappen om kennis en advies te delen in groep. Via workshops toon ik mensen de haalbare weg, die zij kunnen bewandelen richting praktisch en mooi interieur. En via de feedback van de deelnemers, weet ik dat het werkt. Daarom breid ik dit jaar het aanbod uit, met twee extra concepten.


CONCEPT 1

Het eerste concept is voor nieuwbouwers. Want, zo hoorde ik na de workshop vorig jaar: 'Al deze kennis had ik beter al gehad voor we onze woning bouwden.'
En daar zit wat in. De architect tekent heel nauwkeurig de muren van je woning uit, en daarna laat hij je los. En hoe moet het dan verder? Hoe haal je het beste uit de ruimte die binnen die muren tevoorschijn komt? Waar moet de elektricien lichtpunten en stopcontacten plaatsen? Welke materialen kies je best voor de vloer en het aanrecht van de keuken? Het kost enorm veel tijd en energie om het allemaal in je eentje uit te zoeken. Daarom dit nieuwe concept, waarin ik je in een kleine groep begeleid bij al deze beslissingen. Om zo, samen met mij, het beste te halen uit de ruimte tussen de muren van de architect.


CONCEPT 2

Over het tweede nieuwe concept schreef ik al in mijn vorige nieuwsbrief. Het is gericht op iedereen die al wat verder staat. Heb jij al een keuken waar volop gekookt en geleefd wordt? Mis je er nog dat tikkeltje persoonlijkheid? Hebben de muren nog geen kleur of hangt er nog een peertje aan het plafond? Zijn alle accessoires en gebruiksvoorwerpen een allegaartje van stijlen en kleuren en word je onrustig van het rommeltje? Da,n is dit zeker iets voor jou! In samenwerking met Stiene Kookt leer ik je graag hoe je alle elementen samen kan inzetten om een praktische en mooie keuken vol persoonlijkheid te creëren.


6 STAPPEN

Naast deze twee nieuwe concepten komt er in mei ook nog een volgende editie van de workshop 'in zes stappen naar een nieuw zicht in je ruimte'. De workshop waar het vorig jaar begon, en volgens de deelnemers: 'een duidelijk stappenplan met een grote meerwaarde', 'nuttige tips waar iedereen iets aan heeft', 'de ideale basis om mee te starten', 'duidelijke informatie, overzichtelijk gebracht', 'een nieuwe manier om naar mijn interieur te kijken en het anders en beter aan te pakken', ...

Wil jij graag jouw woonwensen dit jaar nog realiseren? Schrijf je dan in voor de workshop die antwoordt biedt op jouw vragen, ... en zo kan ik toch een klein beetje meer OVERAL zijn!

NIEUWBOUW, donderdag 2 juni en 23 juni 2016, hotel de Pits - Heusden-Zolder.
meer info: www.nieuwinzicht.be

STIENES KEUKEN MEETS NIEUW(in)ZICHT, donderdag 14 april 2016, in de keuken van Stiene Kookt, Beverlo.
meer info: www.nieuwinzicht.be

6 STAPPEN NAAR EEN NIEUW ZICHT IN JE RUIMTE, donderdag 19 mei, hotel De Pits, Heusden-Zolder
meer info:
www.nieuwinzicht.be


Kies je liever voor de individuele aanpak? Dat kan natuurlijk ook nog steeds! Maak een afspraak voor een intakegesprek, of boek een interieurcheck-up.

Tot snel,
Katja

  • Comments(0)//blog.nieuwinzicht.be/#post13

gedaan met SAAI

workshopsPosted by katja boons Thu, March 03, 2016 13:47:00
Stienes keuken meets NIEUW(in)ZICHT op 14 april

Een keuken, dat hebben we allemaal. Landelijk, modern, open, afgesloten ...
de mogelijkheden zijn eindeloos. En toch, hoe verschillend keukens ook zijn, het eisenpakket is voor elk nieuw ontwerp gelijkaardig:

- voldoende kasten
- veel werkruimte
- een kookplaat, een koelkast, een oven,...
- onderhoudsvriendelijke en vlek- en krasbestendige materialen

- Als gouden tip voeg ik daar nog heel graag 'tijdloos' aan toe.

Alarmerend saai, toch? Dertig jaar lang koken in dezelfde keuken?
Geen paniek, het is niet omdat je keukenkasten, toestellen en werkblad er nog heel lang hetzelfde gaan uitzien, dat je interieur vast moet roesten.

'Don't forget to play' is mijn absoluut favoriete spreuk na het opleveren van een project. Een praktische, mooie en tijdloze basis is de ideale speeltuin om zelf telkens iets nieuws te creëren. Zonder grote uitgaven, kap- of breekwerken.
Enkel met nieuwe accessoires en kleuren.

Ben je zelf niet zo creatief? Dan helpen we je graag op weg, want spelen ...
dat kan je leren!


we & je

We, dat zijn Stiene Kookt en NIEUW(in)ZICHT, of Tamara Borremans en Katja Boons, of zij die dagelijks op de hoogte blijft van de nieuwste keukentools en de trends daarrond, en de interieurarchitect die (onder andere) keukens ontwerpt, met alles erop en eraan.

Je, dat ben jij! Jij, die zin hebt in een gezellige avond, samen met anderen. Jij, die met vragen zit over je keuken waarop je een deskundig antwoord zoekt. Jij, die wil snuisteren tussen de tools en accessoires van de webshop van Stiene Kookt en andere toffe keukenspullen. Jij, die wil leren om je keuken te pimpen, in een gezellige, huiselijke sfeer, met hapjes en drankjes.


nog meer?

ja, nog meer! Heb jij specifieke vragen over jouw keuken? Mail deze vooraf aan katja@nieuwinzicht.be. zorg eventueel voor plannen en foto's om de situatie te verduidelijken. Tijdens de workshop worden deze individuele vragen zoveel mogelijk beantwoord.


praktisch

- donderdag 14 april 2016 om 19.30u. Thuis bij Stiene Kookt, Beverpad 32, 3581 Beverlo
- 65€ per persoon

inclusief in deze prijs:
# persoonlijk interieur-advies voor jouw keuken, door Katja
# tips om thuis zelf je keuken te pimpen
# de interactieve workshop, waar je onder deskundige begeleiding mag combineren
# met de collectie van Stiene Kookt en nog veel meer keukentools.
# drank en hapjes, lekker bereid en mooi gepresenteerd door Tamara
# een goodiebag met..... verrassende inhoud


Inschrijven doe je per mail: katja@nieuwinzicht.be

Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.
groetjes, Tamara en Katja
  • Comments(0)//blog.nieuwinzicht.be/#post12
Next »