NIEUW(in)ZICHT interieurarchitectuur

NIEUW(in)ZICHT interieurarchitectuur

het concept achter NIEUW (in) ZICHT

Katja Boons is interieurarchitect en zaakvoerder van
NIEUW (in) ZICHT. Ze helpt mensen die gaan bouwen, verbouwen of hun bestaande woning willen aanpassen om een nieuw zicht en een nieuw inzicht in hun ruimte te krijgen. Dit doet ze zowel door te ontwerpen, te adviseren als door workshops te geven. In elk project gaat ze op zoek naar de juiste balans tussen een mooie vormgeving en een praktische indeling. Ze streeft naar mooie, tijdloze interieurs die passen bij de persoonlijkheid en het budget van de klant.

Koop jij soms te hoge hakken?

interieurarchitectuurPosted by katja boons Thu, February 02, 2017 09:13:06
stemmetje

Ik denk Praktisch. Altijd. In mijn aankopen, in mijn ontwerpen, in mijn leven. Soms vervloek ik het, het praktische stemmetje in mijn hoofd, dat mij die oogverblindende - te hoge - hakken ontzegt, of die hippe waterkan die net niet in de koelkast past, en dat trendy bijzettafeltje op drie pootjes, dat vast meteen omvalt.
Impulsaankopen worden vaak - net voor ik de kassa passeer - toch weer netjes in de rekken gezet en ontwerpideeën die zouden schitteren in dure interieurmagazines worden bijgeschaafd tot ze ook praktisch leefbaar zijn.


elk nadeel...

Maar hé, het heeft ook voordelen. Het behoedt zowel mij als mijn klanten voor miskopen en overbodige uitgaven. Elke ruimte wordt zo optimaal mogelijk ingedeeld, er is een kast waarin de stofzuiger past en de keuze gaat naar duurzame materialen, die praktisch zijn in onderhoud.
Klanten vinden dat stemmetje dus wel een reden om met mij te werken.

Ga jij bouwen of verbouwen? Dan geef ik jou graag deze praktische tips mee:
  • Maak lijstjes: wat wil je veranderen, welke werken moeten uitgevoerd worden, wat moet je allemaal kiezen, waar zag je al iets moois, ... lijstjes dus!
  • Koop een plooimeter (of twee als je kinderen hebt, het is zeer aanlokkelijk speelgoed) en meet. Alles!
  • Het best teken je een plan op schaal, maar voor wie dat niet van plan is: gebruik krijt of tape en duid alles aan op de vloer, zodat je zeker weet of je idee ook in de ruimte past.
  • Bedenk waar je wat zal opbergen: jassen, schoenen, voorraad,.. Maar ook waar je dingen gaat gebruiken: waar staat je droogrek, je broodbakmachine en je printer?
  • Denk aan vuil en stof: op egale kleuren zie je meer, gladde oppervlaktes vegen makkelijker schoon, glanzende materialen verbergen geen enkele vingerafdruk, op een witte vloer zie je elk haartje, ...

Wil je het praktische stemmetje toch af en toe negeren? Doe het dan met zaken die makkelijk vervangbaar zijn, ... want jahaa, ondanks mijn zeer praktische ingesteldheid heb ook ik schoenen in de kast waar ik niet op kan lopen... don't forget to play, remember!

Veel succes ermee!
groetjes, katja

  • Comments(0)//blog.nieuwinzicht.be/#post22